Olihně s mangoldem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Celer řapíkatý
  • 100 g Pórek
  • 500 g Olihně
  • 8 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 400 g Rajčata
  • 750 g Mangold
  • 9 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 60 ml Olej olivový
  • 60 ml Olej olivový
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Chilli paprička
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 dl Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 496 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 2128 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 291.3 mg
  • Draslík 1452 mg
  • Vláknina 12027.5 mg
  • Vitamín A 12027.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 85.7 mg
  • Vitamín E 5.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve velkém rendlíku rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou cibuli, řapíky celeru, pórek a česnek. Mícháme a opékáme na mírném ohni, až zelenina změkne. Vložíme čisté olihně, pokrájené na proužky, sůl, pepř, ještě pár minut orestujeme. Podlijeme vínem, zvolna dusíme 15 minut. Vmícháme čtvrtky rajčat a dusíme dalších 5 minut, odstavíme, zakryjeme, uchováme teplé.

  • 2

    V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, z listů mangoldu otrháme řapíky, vhodíme do vroucí vody. Vaříme 5 minut, potom přidáme natrhané zbytky listů, odstavíme. Mangold scedíme, necháme okapat. V rendlíku rozpálíme olivový olej, vložíme nasekaný česnek, chilli papričku a opékáme, až česnek zezlátne. Přidáme okapaný mangold, za stálého míchání opékáme, až budou řapíky měkké. Osolíme, opepříme, rozdělíme na jednotlivé talíře, doplníme olihněmi se zeleninou.

Komentáře k receptu