Rajčata plněná zeleninovou směsí
Suroviny
- 1 kávová lžička Med včelí
 - 1 ks Cibule
 - 5 ks Rajčata
 - 1 ks Paprika žlutá
 - 1 ks Paprika červená
 - 1 ks Okurka salátová
 - 1 hrst Petržel kudrnka
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 5 polévková lžíce Olej olivový
 - 3 polévková lžíce Balsamico ocet
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 290 kcal
 - Sacharidy 34 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 139 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 34 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 1101.1 mg
 - Vláknina 11444.5 mg
 - Vitamín A 11444.5 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 147.3 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Papriky podélně rozkrojíme a zbavíme jadérek. Okurku oloupeme, podélně rozkrojíme a odstraníme z ní semínka. Papriky a okurku omyjeme, necháme v sítu okapat a s jedním rajčetem nakrájíme na malé kousky, které smícháme v míse.
 - 
                                2
Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Petrželku opláchneme pod studenou vodou a okapanou najemno nasekáme. Cibuli, česnek a petrželku pak vmícháme do mísy k ostatní zelenině.
 - 
                                3
V misce důkladně promícháme balsamicový ocet, med a olej, podle chuti opepříme a osolíme. Zálivku přilijeme k salátu, vše důkladně promícháme a necháme v chladu uležet.
 - 
                                4
Zbylá čtyři rajčata omyjeme a odřízneme z nich horní část. Lžičkou odstraníme dužninu, rajčata pak naplníme připravenou zeleninovou směsí a podáváme.