Hruškový kompot ochucený rumem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 15

Suroviny

  • 2 l Voda pitná
  • 1 dl Rum
  • 3 kg Hrušky
  • 1 kg Cukr krystal
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 358 kcal
  • Sacharidy 88 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 6 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 88 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 244 mg
  • Vláknina 14403.5 mg
  • Vitamín A 14403.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrušky omyjeme, rozkrojíme je na čtvrtiny a odstraníme z nich jadřince. Na chvíli je namočíme do vody promíchané s citronovou šťávou. Mezitím cukr povaříme ve vodě, do tohoto vroucího nálevu pak přemístíme hrušky a rozvaříme je doměkka.

  • 2

    Hrušky poté vyjmeme a rozdělíme do sklenic. Nálev ještě krátce povaříme, přidáme do něj rum a po chvilce míchání jím horkým zalijeme ovoce. Sklenice zavíčkujeme a necháme vychladnout zabalené v dece. Uložíme na temném a suchém místě.

Komentáře k receptu