Bramboráčky plněné zelím a uzeným masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Pažitka
  • 500 g Uzené maso vařené
  • 500 g Zelí kysané
  • 200 ml Voda pitná
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 6 ks Brambory
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Majoránka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín celý
  • 4 stroužek Česnek
  • 6 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 6 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1231 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 111 g
  • Sodík 122 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 780.6 mg
  • Vláknina 14850.8 mg
  • Vitamín A 14850.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.1 mg
  • Vitamín E 6.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oškrábeme a nastrouháme na jemném struhadle. Necháme chvíli odstát, aby se od nastrouhaných brambor oddělila přebytečná voda se škrobem. Pak rozklepneme vejce a přidáme je k nastrouhaným bramborám, přisypeme hladkou mouku, přidáme prolisované stroužky česneku, osolíme, opepříme a přisypeme majoránku. Promícháme v těsto.

  • 2

    Připravíme pánev, na kterou nalijeme olej. Rozpálíme a smažíme na něm bramboráky.

  • 3

    Cibuli nasekáme najemno a na zbytku oleje ji osmahneme. Do pánve s cibulí přidáme zelí, ze kterého jsme předtím vymačkali přebytečnou vodu a rozkrájeli na drobnější kousky. Přilijeme vodu, přidáme cukr, kmín a dusíme zelí do zkřehnutí. Zahustíme moukou rozmíchanou v několika lžících vody.

  • 4

    Uzené maso pokrájíme na kostičky a na druhé pánvi kostičky masa opečeme. Hotové je přidáme k zelí a zlehka promícháme. Směs zelí s uzeným masem poklademe na polovinu bramboráku a přeložíme. Před podáváním posypeme pažitkou.

Komentáře k receptu