Rýže zapečená s rajčaty a kukuřicí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 655 kcal
 - Sacharidy 98 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 369 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 97 g
 - Cholesterol 45 mg
 - Draslík 418.2 mg
 - Vláknina 10700.8 mg
 - Vitamín A 10700.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.1 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rýži uvaříme v dostatečném množství vařící vody. Uvařenou slijeme s necháme v sítu okapat. Sterilovanou kukuřici slijeme s necháme také okapat. Sýr nastrouháme najemno.
 - 
                                2
Jarní cibulky omyjeme, nakrájíme i se zelenou natí na tenké plátky a krátce osmažíme v pánvi na lžíci rozehřátého oleje.
 - 
                                3
Rýži v míse smícháme s osmaženou cibulkou, kukuřicí, rajčaty i s nálevem a polovinou nastrouhaného sýru. Směs důkladně opepříme a osolíme.
 - 
                                4
Zapékací formu vymastíme, rozložíme do ní rýži s přísadami a posypeme ji zbylým sýrem.
 - 
                                5
Zapákáme 25 až 30 minut v troubě, kterou jsme předehřáli na 200 stupňů. Podáváme horké.