Vaření šneci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 177 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 64 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 15.3 mg
 - Draslík 144.3 mg
 - Vláknina 3861.3 mg
 - Vitamín A 3861.3 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 25.4 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme pánev, na které rozpustíme máslo. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Česnek oloupeme a pokrájíme na plátky. Cibuli i česnek vložíme na rozpuštěné máslo a zarestujeme.
 - 
                                2
Přidáme naložené šneky. Pokud nemáme šneky naložené, připravíme hrnec s osolenou vodou a společně s kořenovou zeleninou (mrkev, petržel a celer) a česnekem a cibulí je uvaříme. Pak směs osolíme, opepříme a přisypeme jemně nasekanou petržel. Chvíli ohříváme.
 - 
                                3
Rohlíky rozkrájíme na kolečka a šneky naklademe na ně. Spíchneme párátkem a ozdobíme salátem polníčkem. Podáváme.