Filé z candáta s křenem a červenou řepou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 280 g Candát obecný
  • 50 g Křen
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 10 g Olej olivový
  • 200 g Zeleninová směs jarní - mražená
  • 12 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 4 g Cukr krupice
  • 80 g Červená řepa
  • 20 g Vývar drůbeží
  • 40 g Šalotka
  • 50 ml Mléko polotučné
  • 50 ml Víno červené
  • 20 ml Balsamico ocet
  • 20 ml Ocet vinný červený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 237 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 1203 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 19.3 mg
  • Draslík 189.5 mg
  • Vláknina 7267.5 mg
  • Vitamín A 7267.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety z candáta osolíme, opepříme, na oleji osmažíme z obou stran a na horkých pilinách krátce vyudíme. Červenou řepu oloupeme, nakrájíme na kostičky, šalotku nadrobno, očištěný křen nastrouháme najemno.

  • 2

    V pánvi roztavíme máslo, přisypeme šalotku, zpěníme, přidáme řepu, orestujeme, podlijeme červeným vínem, balsamicovým a vinným octem, provaříme, rozmixujeme nahrubo a přimícháme cukr. Do kastrůlku nalijeme mléko, vývar, přisypeme křen, osolíme, opepříme a provaříme. Křen scedíme, přidáme 10 gramů másla a vyšleháme.

  • 3

    Na talíře nalijeme směs z červené řepy, na ni ozdobně upravíme křenovou pěnu a nakonec přiložíme porci candáta. Můžeme doplnit jarní zeleninou podušenou na másle.

Komentáře k receptu