Švédské roštěnky na smetaně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Hovězí roštěnka vys. peč.
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Slanina vepřová
  • 8 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 30 g Kapary
  • 20 ml Hořčice
  • 30 ml Olej olivový
  • 400 ml Zakysaná smetana
  • 1 ks Cibule
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 727 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 961 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 225.5 mg
  • Draslík 213.1 mg
  • Vláknina 1575 mg
  • Vitamín A 1575 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Roštěnky na okraji nařízneme, naklepeme, osolíme a lehce opepříme. Na velké pánvi rozpálíme trochu oleje, přidáme slaninu nakrájenou na kostičky a opečeme. Na výpeku ze slaniny osmažíme nakrájenou cibuli, na ni vložíme roštěnky a osmahneme z obou stran, aby se zatáhly. Podlijeme vodou, přidáme hořčici a kapary a zakryté dusíme, podle potřeby podléváme, dokud není maso měkké. Smetanu smícháme s moukou a vlijeme k masu. Promícháme a necháme povařit do zhoustnutí.

Komentáře k receptu