Zeleninová polévka s kukuřicí a noky z polenty
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 479 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 23 g
- Sodík 1705 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 159.3 mg
- Draslík 576.7 mg
- Vláknina 23612.5 mg
- Vitamín A 23612.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.8 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Petrželku a pažitku omyjeme a nasekáme na jemno. 
- 
                                2V hrnci přivedeme k varu 2 dl vývaru, vsypeme do něj polentu a větší část nakrájených bylinek, necháme několik minut provařit na malém ohni a pak vmícháme vajíčko. 
- 
                                3Zbylý vývar smícháme s mraženou polévkovou zeleninou a vaříme na středním ohni do poloměkka. Pak k zelenině přisypeme kukuřici, vmícháme zakysanou smetanu, opepříme a osolíme a ještě krátce provaříme. 
- 
                                4Z uvařené polenty tvarujeme noky, které vložíme do polévky. 
- 
                                5Polévku s noky podáváme horkou, posypanou zbylou nasekanou petrželkou a pažitkou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        