Husarská svíčková s haluškami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Hovězí svíčková
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 180 g Slanina vepřová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Cibule
  • 0.5 l Zakysaná smetana
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 811 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 783 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 191.6 mg
  • Draslík 1052.6 mg
  • Vláknina 2200 mg
  • Vitamín A 2200 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.2 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Svíčkovou očistíme, osolíme, poprášíme paprikou a celou obalíme slabými plátky slaniny. Převážeme nití a necháme asi 30 minut odležet.

  • 2

    Nakrájenou cibuli a slaninu dáme do pekáče, přidáme kousek másla a svíčkovou na něm asi 30 minut pečeme.

  • 3

    Pak ji vyndáme a zbylou cibuli se slaninou podusíme dorůžova. Zalijeme 0,5 litrem kyselé smetany, ve které jsme rozmíchali 4 lžíce mouky.

  • 4

    Dle chuti přisolíme, povaříme do zhoustnutí a pak omáčku přecedíme.

  • 5

    Při podávání krájíme svíčkovou na plátky, podléváme omáčkou a přidáváme halušky tvarohem sypané.

  • 7

    Halušky

  • 8

    Uvaříme uzené maso, nasekáme jej nadrobno a dáme do mísy.

  • 9

    Z mouky a vajec vypracujeme těsto a rozválíme je v tenké placky. Z nich pak krájíme větší čtverečky.

  • 10

    Ve vývaru z uzeného masa uvaříme nakrájené flíčky. Scedíme je a přidáme do mísy k uzenému masu.

  • 11

    Přisypeme trochu mletého pepře a květu, osolíme a přilijeme rozehřáté máslo.

  • 12

    V mléce rozšleháme vejce, zalijeme přísady v míse a vše zamícháme.

  • 13

    Prohodíme hrstkou strouhané housky a vlijeme do máslem vymazaného pekáče. Necháme dorůžova upéct.

Komentáře k receptu