Kompot z jeřabin, jablek a hrušek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 426 kcal
 - Sacharidy 107 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 9 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 107 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 154.4 mg
 - Vláknina 7340.3 mg
 - Vitamín A 7340.3 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jeřabiny otrháme, přebereme, propláchneme vodou a na sítu necháme okapat. Jablka a hrušky omyjeme, odstraníme jadřince a pokrájíme na čtvrtinky. Krátce ponoříme do vody smíchané s citronovou šťávou, aby nezměnily barvu. Scedíme a střídavě s jeřabinami rozdělíme do sklenic.
 - 
                                2
Cukr rozmícháme v 1,5 l vody, svaříme a necháme vychladnut. Poté nálevem zalijeme ovoce a sklenice uzavřeme. Narovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 90 °C sterilujeme po dobu 30 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě.