Krůtí roláda plněná špenátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Krůtí prsa
  • 250 g Špenát listový čerstvý
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 2 ks Paprika žlutá
  • 2 ks Paprika červená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2.5 dl Voda pitná
  • 1 dl Vývar zeleninový
  • 1.17 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 310 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 320 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 99.6 mg
  • Draslík 954.3 mg
  • Vláknina 5398.3 mg
  • Vitamín A 5398.3 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 128.7 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špenát omyjeme ve studené vodě, natrháme na malé kousky a velmi krátce povaříme v osolené vodě. Pak ho slijeme, necháme v sítu pod studenou vodou zchladit a okapat.

  • 2

    Česnek oloupeme a nasekáme najemno.

  • 3

    V míse smícháme vychladlý špenát, nakrájený česnek, citronovou šťávu a půl lžičky oleje.

  • 4

    Krůtí prsa naporcujeme na řízky, omyjeme je, osušíme a naklepeme. Pak na ně rozprostřeme špenátovou směs, zavineme je, opepříme a osolíme.

  • 5

    Papriky podélně rozřízneme, zbavíme jádřinců, omyjeme studenou vodou a nakrájíme na kousky. Dáme si stranou dvě lžíce oleje a na zbylém množství oleje si v pánvi papriky krátce smažíme, potom je přikryjeme a 15 minut dusíme na středním ohni. V případě potřeby přilijeme zeleninový vývar.

  • 6

    V druhé pánvi si na zbylých dvou lžicích oleje ze všech stran osmažíme závitky, pak je vyjmeme a dáme do tepla - například do mírně vyhřáté trouby. Do výpeku přimícháme zakysanou smetanu, omáčku necháme přejít varem a podle chuti opepříme a osolíme.

  • 7

    Závitky dáme na servírovací talíře, polijeme je omáčkou, přidáme dušené papriky a podáváme.

Komentáře k receptu