Polévka s kapustou a jehněčím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 125 g Brambory
  • 75 g Jogurt bílý
  • 250 g Jehněčí kýta
  • 1 kávová lžička Nové koření mleté
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Kapusta hlávková
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 6 dl Hovězí vývar základní
  • 1 polévková lžíce Kari koření
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 671 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 1029 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 68 g
  • Cholesterol 87.4 mg
  • Draslík 3217.6 mg
  • Vláknina 25889.5 mg
  • Vitamín A 25889.5 mg
  • Vitamín B6 2.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 613.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek a cibuli oloupeme a najemno nasekáme. Kapustu omyjeme a odřízneme z ní tuhý střed, odstraníme vnější listy a vnitřní světlé listy nakrájíme. Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky.

  • 2

    Jehněčí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky.

  • 3

    V hrnci rozehřejeme olej, kousky masa na něm prudce ze všech stran osmažíme, a poté je z pánve vyndáme.

  • 4

    Ve výpeku necháme zesklovatět nakrájenou cibuli a česnek, potom přidáme kapustu s bramborami a vše za stálého míchání osmažíme.

  • 5

    K osmažené zelenině v pánvi přimícháme kari koření a maso, přilijeme vývar a dochutíme novým kořením, pepřem a solí. Polévku vaříme na středním ohni 30 minut, během vaření občas zamícháme.

  • 6

    Po 30 minutách do polévky přimícháme jogurt, znovu ji dochutíme, promícháme a necháme prohřát.

  • 7

    Na porce na talířích dáme 1 lžíci jogurtu, poprášíme mletým kari kořením a podáváme.

Komentáře k receptu