Polévka s kapustou a jehněčím masem
Suroviny
- 125 g Brambory
- 75 g Jogurt bílý
- 250 g Jehněčí kýta
- 1 kávová lžička Nové koření mleté
- 1 ks Cibule
- 1 ks Kapusta hlávková
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 6 dl Hovězí vývar základní
- 1 polévková lžíce Kari koření
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 671 kcal
- Sacharidy 68 g
- Tuky 27 g
- Sodík 1029 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 68 g
- Cholesterol 87.4 mg
- Draslík 3217.6 mg
- Vláknina 25889.5 mg
- Vitamín A 25889.5 mg
- Vitamín B6 2.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 613.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Česnek a cibuli oloupeme a najemno nasekáme. Kapustu omyjeme a odřízneme z ní tuhý střed, odstraníme vnější listy a vnitřní světlé listy nakrájíme. Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. 
- 
                                2Jehněčí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. 
- 
                                3V hrnci rozehřejeme olej, kousky masa na něm prudce ze všech stran osmažíme, a poté je z pánve vyndáme. 
- 
                                4Ve výpeku necháme zesklovatět nakrájenou cibuli a česnek, potom přidáme kapustu s bramborami a vše za stálého míchání osmažíme. 
- 
                                5K osmažené zelenině v pánvi přimícháme kari koření a maso, přilijeme vývar a dochutíme novým kořením, pepřem a solí. Polévku vaříme na středním ohni 30 minut, během vaření občas zamícháme. 
- 
                                6Po 30 minutách do polévky přimícháme jogurt, znovu ji dochutíme, promícháme a necháme prohřát. 
- 
                                7Na porce na talířích dáme 1 lžíci jogurtu, poprášíme mletým kari kořením a podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        