Smažený celerový řízek se sezamem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sezam - semena
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Kardamom
  • 2 ks Celer bulvový
  • 1 hrst Pažitka
  • 1 hrst Petržel kudrnka
  • 1 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 0.67 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 205 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 372 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 4 mg
  • Draslík 681.7 mg
  • Vláknina 13019 mg
  • Vitamín A 13019 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.4 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Celer oloupeme a nakrájíme na plátky silné přibližně 1 centimetr. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a plátky celeru v ní 5 minut vaříme. Pak je vyjmeme a necháme v sítu okapat a zchladnout.

  • 2

    V míse rozšleháme zakysanou smetanu s mlékem, dochutíme ji kardamonem, pepřem a solí. Do hlubokého talíře si připravíme sezamová semínka.

  • 3

    Plátky celeru obalíme nejdříve v smetanové směsi a potom v sezamových semínkách.

  • 4

    V pánvi rozehřejeme olej a obalený celer smažíme z obou stran dozlatova přibližně 10 minut. Semínka, která odpadnou, vracíme zpátky na smažené plátky.

  • 5

    Osmažené celerové řízky podáváme posypané jemně nasekanou petrželkou a pažitkou.

Komentáře k receptu