Telecí svíčková s mátou a kapary
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 305 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 15 g
- Sodík 278 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 130 mg
- Draslík 630.9 mg
- Vláknina 834.2 mg
- Vitamín A 834.2 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.5 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Troubu předehřejeme na 170C. 
- 
                                2Maso ochutíme solí, pepřem a olivovým olejem a vložíme do zapékací mísy vyložené čtyřmi velkými stonky máty. Cibuli nakrájíme na osminky a posypeme jí maso. Přidáme kapary opláchnuté od soli, přilijeme 100ml vína a pečeme 40min. 
- 
                                3Poté dolijeme zbytek vína a pečeme ještě 10minut. Maso by mělo být šťavnaté a uvnitř lehce růžové. 
- 
                                4Maso z trouby vyjmeme, zakryjeme alobalem a před naporcováním necháme 10min odpočívat. 
- 
                                5Vypečenou šťávu rozmixujeme a přimícháme několik nasekaných lístků bazalky a máty. 
- 
                                6Svíčkovou podáváme přelitou touto omáčkou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        