Telecí svíčková s mátou a kapary

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 ml Víno bílé
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Máta
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 kg Telecí svíčková
  • 1 polévková lžíce Kapary sterilované
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 305 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 278 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 130 mg
  • Draslík 630.9 mg
  • Vláknina 834.2 mg
  • Vitamín A 834.2 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 170C.

  • 2

    Maso ochutíme solí, pepřem a olivovým olejem a vložíme do zapékací mísy vyložené čtyřmi velkými stonky máty. Cibuli nakrájíme na osminky a posypeme jí maso. Přidáme kapary opláchnuté od soli, přilijeme 100ml vína a pečeme 40min.

  • 3

    Poté dolijeme zbytek vína a pečeme ještě 10minut. Maso by mělo být šťavnaté a uvnitř lehce růžové.

  • 4

    Maso z trouby vyjmeme, zakryjeme alobalem a před naporcováním necháme 10min odpočívat.

  • 5

    Vypečenou šťávu rozmixujeme a přimícháme několik nasekaných lístků bazalky a máty.

  • 6

    Svíčkovou podáváme přelitou touto omáčkou.

Komentáře k receptu