Vařený meruňkový džem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 661 kcal
- Sacharidy 169 g
- Tuky 1 g
- Sodík 3 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 169 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 434.7 mg
- Vláknina 6666.7 mg
- Vitamín A 6666.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.7 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Zralé meruňky důkladně omyjeme, rozkrojíme a odstraníme pecky. 1.5kg ovoce umeleme na mlýnku na maso, vložíme do hrnce a povaříme do zhoustnutí. Přisypeme cukr, promícháme a dál vaříme, dokud se nerozpustí. Zbylé meruňky nakrájíme na kousky, přidáme do hrnce, krátce společně povaříme a necháme vychladnout. 
- 
                                2Rozdělíme do skleniček, uzavřeme a uložíme na temném a suchém místě. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        