Bábovka se šlehačkou II

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 15

Suroviny

  • 250 ml Cukr krupice
  • 500 ml Mouka pšeničná hladká
  • 1 ks Vanilkový cukr
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Smetana ke šlehání
  • 1 polévková lžíce Citronová kůra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 187 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 12 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 32.7 mg
  • Draslík 91.5 mg
  • Vláknina 35.2 mg
  • Vitamín A 35.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Všechny suroviny nasypte do mísy, dobře promíchejte a nalijte do vymazané a hrubou moukou vysypané formy. Pečte ve středně vyhřáté troubě 45 minut. Do těsta se mohou zamíchat posekané mandle a rozinky. Část těsta můžete smíchat s kakaem a upéci bábovku dvojbarevnou.

Komentáře k receptu