Hermelín v sýrovém těstíčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 18 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Bramborová kaše
  • 10 g Máslo čerstvé
  • 120 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 300 g Sýr Hermelín (Camember, Encián)
  • 4 g Sůl
  • 30 g Sýr Čedar
  • 180 ml Mléko polotučné
  • 10 ml Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 537 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 751 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 71.4 mg
  • Draslík 291.4 mg
  • Vláknina 4890 mg
  • Vitamín A 4890 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy nasypeme mouku, sůl, strouhaný sýr, přilijeme mléko, zakápneme olejem a vymícháme těstíčko. Hermelíny podélně rozkrojíme, každou půlku obalíme v sýrovém těstíčku a usmažíme na rozehřátém másle v pánvi dozlatova.

  • 2

    Vhodnou přílohou je bramborová kaše.

Komentáře k receptu