Chlebová placka se šalvějí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Droždí
  • 400 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 6 g Šalvěj čerstvá
  • 250 ml Voda pitná
  • 125 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 656 kcal
  • Sacharidy 76 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 556 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 276.1 mg
  • Vláknina 8109 mg
  • Vitamín A 8109 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Droždí smícháme s teplou vodou a cukrem a necháme na teplém místě vzejít kvásek - přibližně 15 minut.

  • 2

    Kvásek nalijeme do důlku v prosáté mouce, přidáme 40 ml oleje, sůl a vypracujeme těsto, které necháme na teplém místě 60 minut kynout. Mezitím omyjeme a nadrobno pokrájíme šalvěj, kterou zapracujeme do vykynutého těsta.

  • 3

    Plech potřeme zbylým olejem. Vykynuté těsto rozválíme na pomoučené ploše na plát o síle 2cm a přeneseme je na plech. Pečeme při 250°C 20 minut. Servírujeme pokrájené na čtverce.

Komentáře k receptu