Těstoviny se sýrovou omáčkou a chřestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Těstoviny Farfalle
  • 400 g Chřest zelený
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 10 g Tymián čerstvý
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 2 ks Šalotka
  • 1 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 stroužek Česnek
  • 4 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 747 kcal
  • Sacharidy 88 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 511 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 84 g
  • Cholesterol 86 mg
  • Draslík 329 mg
  • Vláknina 6082 mg
  • Vitamín A 6082 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šalotku, chřest a česnek očistíme a pokrájíme na menší kousky. Tymián a pažitku nasekáme. Rajčata opláchneme a pokrájíme na drobné kostičky. Sýr nastrouháme.

  • 2

    Těstoviny uvaříme dle návodu výrobce. 500ml vody uvedeme k varu, přidáme cukr, chřest a polovinu másla. Uvaříme do změknutí. Poté slijeme a dáme stranou. Zbytek másla rozpálíme, přidáme šalotku a česnek, pokrájený tymián a necháme zpěnit. Poté přilijeme smetanu a mléko a směs uvedeme k varu. Nakonec vmícháme nastrouhaný sýr a omáčku hodně opepříme.

  • 3

    Hotovou omáčku smícháme s těstovinami, chřestem, posypeme kostičkami rajčat, sekanou pažitkou a ihned servírujeme.

Komentáře k receptu