Kanic s houbovou nádivkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 495 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 472 mg
 - Bílkoviny 77 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 226.1 mg
 - Draslík 1861.8 mg
 - Vláknina 1436.2 mg
 - Vitamín A 1436.2 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.7 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Houby spaříme vroucí vodou a necháme máčet 15 minut, poté nakrájíme na drobné kousky. Krevety uvaříme ve vroucí vodě doměkka. Poté slijeme, přimícháme k houbám, přidáme tymián, muškátový oříšek, vejce a strouhanku. Směs rozmixujeme. Cibuli oloupeme a pokrájíme na kolečka, přendáme do zapékací mísy.
 - 
                                2
Rybu - kanice omyjeme, osolíme a naplníme připravenou nádivkou. Poté přendáme na zapékací mísu s cibulí, posypeme nakrájeným máslem, podlijeme vínem a dáme péct při 180°C na 45 minut. Během pečení přeléváme vypečenou šťávou.