Česneková omáčka s treskou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Treska sušená
  • 50 ml Olej olivový
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 6 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 332 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 242 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 94 mg
  • Draslík 1073.1 mg
  • Vláknina 429.8 mg
  • Vitamín A 429.8 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybu namočíme do studené vody na 24 hodin, vodu několikrát slijeme a vyměníme za novou. Česnek oloupeme a pokrájíme na menší kousky. Chilli papričku pokrájíme na nudličky.

  • 2

    Olej rozpálíme a necháme na něm dozlatova osmahnout pokrájený česnek a chilli papričku, které poté vyjmeme z pánve a na olej dáme kousky ryby. Tu na mírném plameni dusíme do změknutí. Hotovou rybu servírujeme přelitou omáčkou ze smažení, posypanou česnekem a paprikou. Dochutíme solí a pepřem dle potřeby.

Komentáře k receptu