Dušené kuře na červeném víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 115 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Cibule
  • 150 g Slanina vepřová
  • 1500 g Kuře
  • 50 ml Olej olivový
  • 700 ml Víno červené
  • 150 ml Voda pitná
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 839 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 57 g
  • Sodík 429 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 204.5 mg
  • Draslík 722 mg
  • Vláknina 1180.8 mg
  • Vitamín A 1180.8 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.5 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuře omyjeme, rozdělíme na čtvrtiny, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a pokrájíme se slaninou na drobné kousky.

  • 2

    Olej rozpálíme a osmahneme na něm cibuli se slaninou, přidáme kuře a zprudka osmažíme dozlatova, poté vyjmeme a do šťávy přisypeme mouku a zalijeme vínem. Rozmícháme dohladka a vložíme zpět porce kuřete. Přilijeme vodu a přiklopené dusíme zvolna 75 minut.

Komentáře k receptu