Krk hovězí s květákem
Suroviny
- 500 g Cibule
 - 50 g Tymián čerstvý
 - 300 g Kosti hovězí morkové
 - 50 g Rozmarýn čerstvý
 - 500 ml Vývar z hovězích kostí
 - 100 ml Olej rostlinný
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1.5 ks Květák
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Bobkový list
 - 3 ks Nové koření celé
 - 5 ks Pepř černý celý
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 6 stroužek Česnek
 - 2 l Voda pitná
 - 1 kg Hovězí krkovice
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
 - 2 polévková lžíce Strouhanka
 - 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1965 kcal
 - Sacharidy 46 g
 - Tuky 156 g
 - Sodík 1700 mg
 - Bílkoviny 94 g
 - Uhlovodany 44 g
 - Cholesterol 326.8 mg
 - Draslík 2643.7 mg
 - Vláknina 27144.4 mg
 - Vitamín A 27144.4 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 215.2 mg
 - Vitamín E 3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno a vložíme na pánev, kde ji orestujeme. K cibuli a česneku přisypeme papriku a přidáme rajský protlak. Orestujeme a přilijeme hovězí vývar. Osolíme, opepříme, vložíme tymián a rozmarýn. Počkáme, dokud směs nezačne vřít. Hovězí maso rozčtvrtíme, osolíme a opepříme. Do malého útržku plátna vložíme bobkový list, celý pepř a nové koření. Všechny kusy masa vložíme do vývaru a přidáme tam ještě zavázané plátýnko s kořením. Vaříme, až maso změkne.
 - 
                                2
Lžičkou vybereme z morkových kostí morek.
 - 
                                3
Z hrnce vyndáme měkké maso a plátýnko s kořením. Šťávu svaříme na menší objem. Pak vložíme maso znovu do hrnce a přidáme ještě vydlabaný morek. Vypneme plotnu a necháme maso ještě 5 minut dojít.
 - 
                                4
Na růžičky si rozebereme květák a vložíme do osolené vody. Přidáme lžičku cukru. Uvaříme květák tak, aby byl poloměkký. Necháme růžičky vychladnout a pak obalujeme v hladké mouce, ve vejcích a ve strouhance. Smažíme ve vyšší vrstvě tuku na pánvi. Přebytečný tuk odsajeme ubrousku.
 - 
                                5
Maso s morkem servírujeme s osmaženým květákem.