Salát z bílých fazolí

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2 ks Cibule
  • 3 ks Okurky nakládané
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 3 šálek Fazole bílé
  • 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 3 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 314 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 3151 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 2.7 mg
  • Draslík 1316.4 mg
  • Vláknina 27884 mg
  • Vitamín A 27884 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazole propereme a namočíme na noc do vody. Druhý den je v téže vodě bez soli uvaříme. Měkké fazole osolíme a promícháme.

  • 2

    Z oleje, octa, soli a cukru připravíme marinádu, přidáme jemně nakrájenou cibuli, okapané fazole a necháme asi 2 hodiny uležet.

  • 3

    Před podáváním salát posypeme na kroužky nakrájenou cibulí a ozdobíme jej nakrájenými okurkami.

Komentáře k receptu