Salát z bílých fazolí s pórkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 79 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 150 g Pórek
  • 700 g Fazole
  • 20 g Kopr čerstvý
  • 10 g Petržel - nať
  • 60 ml Olej sezamový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 622 kcal
  • Sacharidy 92 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 111 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 108.7 mg
  • Vláknina 1531.8 mg
  • Vitamín A 1531.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný pórek omyjeme, osušíme, nakrájíme na kolečka a vložíme do vroucí vody. Přidáme mražené bílé fazole, spolu povaříme 7-9 minut. Obě suroviny scedíme, necháme okapat a vychladnout.

  • 2

    Do vhodné nádoby dáme vinný ocet, sůl, pepř, olej a prolisovaný česnek. Všechny suroviny metlou dobře prošleháme. Kerblík omyjeme, osušíme, otrháme listy a vložíme je do zálivky. Ještě jednou promícháme.

  • 3

    Připravený pórek a fazolky promícháme se zálivkou, posypeme nasekaným koprem, vše důkladně promícháme. Vložíme do lednice na 60 minut odležet.

  • 4

    Těsně před podáváním porcujeme na jednotlivé talíře. Každou porci mírně posypeme drobně nasekanou petrželovou natí.

Komentáře k receptu