Hartmanická chlebovka se smetanou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 305 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 12 g
- Sodík 323 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 64.2 mg
- Draslík 53.3 mg
- Vláknina 531 mg
- Vitamín A 531 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Do vody se solí, lžicí sádla a kmínem vložíme tvrdší chleba, který jsme rozlámali na malé kousky nebo pokrájeli na kostky. Chlebovku vaříme 30 minut. 
- 
                                2Mezitím dáme do misky zakysanou smetanu a hladkou mouku. Rozmixujeme dohladka a 5 minut před koncem vaření přimícháme do polévky. 
- 
                                3Omyjeme a drobně pokrájíme pažitku, kterou odložíme do misky. Nakonec do polévky přidáme vejce, pažitku, promícháme, polévku dosolíme a podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        