Plzeňská pivní polévka s chlebem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Chléb samožitný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Kmín celý
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 1.3 dl Bujón hovězí
  • 3 dl Pivo Pilsner Urquell
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 461 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 7999 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 148.9 mg
  • Draslík 156.4 mg
  • Vláknina 250 mg
  • Vitamín A 250 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tmavý tvrdší chleba pokrájíme na menší kusy, dáme ho do mísy a zalijeme Plzeňským pivem. Hovězí bujón přivedeme k varu, přidáme do něj rozmočený chleba, smetanu, vyšlehaný žloutek, sůl, kmín a pepř. Polévku pomalu vaříme do doby až se chléb rozvaří (přibližně 15-20 minut). Přes síto polévku přecedíme do druhého hrnce a podáváme.

Komentáře k receptu