Neslazená švestková povidla
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 77 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 0 g
- Sodík 0 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 261.7 mg
- Vláknina 4666.7 mg
- Vitamín A 4666.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Dobře zralé švestky důkladně omyjeme, odstraníme stopky, vypeckujeme a nasypeme do kastrolu. Za stálého míchání povaříme do zhoustnutí. 
- 
                                2Horká povidla rozdělíme do čistých skleniček, naskládáme je do pekáče a ve vyhřáté troubě necháme zasušit. 
- 
                                3Po vychladnutí uzavřeme a uložíme na temném a suchém místě. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        