Lokše z brambor a zelí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 388 kcal
 - Sacharidy 52 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 75 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 14.6 mg
 - Draslík 518.5 mg
 - Vláknina 6250 mg
 - Vitamín A 6250 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.3 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory oškrábeme, omyjeme a najemno nastrouháme. Zelí vymačkáme a nakrájíme najemno. Nastrouhané brambory v míse smícháme s nakrájeným zelím, osolíme, přidáme mouku a vypracujeme těsto.
 - 
                                2
Těsto rozdělíme na kousky, z kterých vytvoříme malé placičky. Pečeme je na suchém plechu nebo pánvi z obou stran, upečené omastíme rozpuštěným sádlem.