Popencová česnečka s brambory

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory
  • 200 g Mrkev kořen
  • 100 g Petržel kořen
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 1 ks Cibule
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Krupky trhané
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 3 polévková lžíce Popenec
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 227 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 126 g
  • Sodík 335 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 663.4 mg
  • Vláknina 11114.5 mg
  • Vitamín A 11114.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 47.8 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    4 větší brambory (asi 400 g) oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostky. Očistíme a omyjeme mrkev, petržel, cibuli a česnek. Mrkev s petrželí nakrájíme na kolečka, cibuli pokrájíme nadrobno, česnek utřeme. Čerstvý popenec břečťanový omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Dobře promyjeme 3 lžíce drobných krupek a v sítu je necháme okapat.

  • 2

    V hrnci si rozehřejeme máslo s olejem, na něm zpěníme cibuli, přidáme k ní krupky, za stálého míchání krupky opražíme dorůžova. Přilijeme vodu a vaříme 15 minut, přidáme brambory s pokrájenou zeleninou, sůl, pepř, kmín a vaříme dalších 20 minut. Nakonec do polévky přidáme popenec, utřený česnek, krátce (1.5 minuty) povaříme a podáváme.

Komentáře k receptu