Čokoládové fondue Ambiente

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 500 g Broskve
  • 500 g Jahody zahradní
  • 500 g Kiwi
  • 100 g Med včelí
  • 300 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 50 g Cukr krupice
  • 500 g Hrušky
  • 400 g Čokoláda hořká
  • 200 ml Mléko plnotučné
  • 40 ml Likér Cointreau
  • 1 ks Pomeranče
  • 2 ks Vanilkový lusk
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 469 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 35 mg
  • Draslík 429.5 mg
  • Vláknina 11100 mg
  • Vitamín A 11100 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 91.6 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 124.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ostrouháme kůru z jednoho pomeranče, z pomeranče odstraníme zbytky slupek, vnitřek rozdělíme na dílky a odložíme do chladničky pro další použití.

  • 2

    Různé druhy čerstvého sezonního ovoce oloupeme, zbavíme pecek nebo jádřinců a rozkrájíme na větší kusy. Přidáme je k pomerančovým dílkům.

  • 3

    Vanilkové tobolky rozřízneme a zrníčka vyjmeme. V rendlíku smícháme mléko a šlehačku s cukrem a medem, přidáme nastrouhanou pomerančovou kůru s vanilkovými zrníčky. Směs postavíme na mírný oheň a zahřejeme na 65 °C. Nastrouháme kvalitní hořkou čokoládu a dáme ji rozpustit ve vodní lázni. Zahřátou mléčnou směs nalijeme přes síto do rozpuštěné čokolády a dobře spolu rozmícháme. Přidáme likér Cointreau, zahřejeme, stáhneme z ohně a rozlijeme do nahřátých hlubokých namáčecích misek.

  • 4

    Ovoce vyndáme z ledničky a rozdělíme na porce.

  • 5

    Kousky ovoce namáčíme v čokoládovém krému.

Komentáře k receptu