Krokety z vařeného masa I

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sádlo škvařené
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Hovězí maso vařené
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Tuk
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 773 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 97780 mg
  • Bílkoviny 60 g
  • Uhlovodany 72 g
  • Cholesterol 267.5 mg
  • Draslík 329.1 mg
  • Vláknina 12202.5 mg
  • Vitamín A 12202.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou cibuli jemně rozkrájíme, necháme zpěnit na lžičce sádla, přidáme mouku a osmahneme ji. Poté ji zalijeme několika lžícemi vody, chvilku povaříme a přidáme mleté maso (pokud to byla pečeně, tak i se šťávou). Vše přisolíme, opepříme, přidáme nasekanou petrželovou nať a přimícháme rozšlehaná vejce. Jakmile je směs hotová, necháme ji vychladnout.

  • 2

    Z vychladlé směsi uděláme na prkénku krokety, které opečeme na tuku.

  • 3

    Jako přílohy jsou vhodné zadělávaná čočka posypaná nakrájenou okurkou, bramborová kaše a saláty nebo bramborový salát.

Komentáře k receptu