Zastřená vejce na špenátu
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 429 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 38 g
- Sodík 796 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 366.7 mg
- Draslík 434.8 mg
- Vláknina 4724 mg
- Vitamín A 4724 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 97.7 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 30.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Připravíme si hrnec s vodou, kterou přivedeme k varu. Opatrně vyklepeneme vejce do naběračky, aby zachovalo celistvost a ponoříme do vroucí vody. Necháme povařit tak, aby se bílek srazil a žloutek uvnitř zůstal tekutý, vodu z naběračky vylijeme a vejce opatrně přesuneme na talíř. Takto postupně připravíme všechna vejce. 
- 
                                2Do mísy vložíme oprané špenátové listy bez stonků, zalijeme vroucí vodou a necháme spařit. Scedíme, okapeme, nakrájíme na proužky a přendáme do rendlíku na rozpuštěné máslo. Pár minut podusíme, osolíme, opepříme a zalijeme smetanou. 
- 
                                3Špenátový podklad rozložíme do zapékací misky, na něj položíme vejce, posypeme strouhaným sýrem a zapékáme ve středně vyhřáté troubě 10 minut. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        