Míchaná vejce s klobásou marquezi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 9 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 100 g Klobása uzená
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 237 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 316 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 368 mg
  • Draslík 134.5 mg
  • Vláknina 234.3 mg
  • Vitamín A 234.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Francouzskou skopovou klobásu marguezi rozkrájíme na špalíčky 2 cm dlouhé a na rozpálené pánvičce je opečeme tak, aby kousky zůstaly šťavnaté.

  • 2

    Do misky rozklepneme vejce, dáme pozor, aby žloutky zůstaly vcelku. Osolíme je a opatrně zalijeme klobásky na pánvi. Ztlumíme plamen, přidáme nasekanou plochou petrželovou nať, čerstvě namletý pepř a za občasného míchání opečeme. Při míchání se snažíme, aby žloutky zůstaly co nejdéle celé, rozmícháme je až na poslední chvíli. Míchaná vajíčka tak budou šťavnatá a chutná.

Komentáře k receptu