Sýrové chlebíčky máčené

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 23 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 15 g Pažitka
  • 60 g Řeřicha
  • 200 g Sýr Čedar
  • 280 g Veka chlebíčková krájená
  • 300 ml Mléko polotučné
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 618 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 328 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 355.7 mg
  • Draslík 140.4 mg
  • Vláknina 602.5 mg
  • Vitamín A 602.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.6 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čedar nastrouháme, promícháme se žloutky, opepříme, přimícháme posekanou pažitku a vzniklým krémem namažeme ve slabší vrstvě plátky chlebíčkové veky. Vždy dva plátky pomazanou stranou slepíme k sobě, namočíme v mléce a necháme okapat.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme máslo, přiložíme sýrové chlebíčky a osmažíme dozlatova.

  • 3

    Usmažené chlebíčky rozkrojíme napůl, upravíme na talířky a podáváme ozdobené posekanou řeřichou.

Komentáře k receptu