Sýrové tyčinky ze dvou druhů sýru

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 120 g Máslo čerstvé
  • 140 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 70 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 5 g Sůl
  • 5 g Kmín celý
  • 2 g Kmín drcený
  • 10 g Paprika mletá sladká
  • 70 g Sýr Čedar
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 338 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 420 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 46.8 mg
  • Draslík 93.2 mg
  • Vláknina 2961.7 mg
  • Vitamín A 2961.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy nasypeme mouku a najemno nastrouhaný ementál a čedar, přisypeme mletou papriku, drcený kmín, přidáme máslo a vypracujeme sýrové těsto. Plech potáhneme pečícím papírem, těsto rozválíme na tenčí plát, rozřežeme na tenčí tyčinky, které vyskládáme opatrně na plech, potřeme bílkem, posypeme celým kmínem, hrubou solí, vložíme do vyhřáté trouby a upečeme dozlatova.

  • 2

    Tyčinky necháme vychladnout a podáváme jako občerstvení.

Komentáře k receptu