Krupicové noky s borůvkovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 400 g Borůvky
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 100 g Cukr krupice
  • 130 g Krupička dětská
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Solamyl
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 928 kcal
  • Sacharidy 131 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 434 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 80 g
  • Cholesterol 418.2 mg
  • Draslík 187.8 mg
  • Vláknina 9600 mg
  • Vitamín A 9600 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.4 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 45.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Borůvky pečlivě přebereme, opláchneme studenou vodou a necháme je okapat. Pak je promíchané s cukrem vaříme v hrnci na mírném ohni 5 až 10 minut. Na konci vaření přidáme k borůvkám Solamyl, rozmíchaný ve lžíci studené vody, a borůvky ještě chvilku provaříme.

  • 2

    V míse utřeme do pěny máslo se žloutky, pak přidáme trochu soli a přimícháme krupici. Z těsta vykrajujeme lžící noky, které vaříme v osolené vroucí vodě. Během vaření noky občas promícháme.

  • 3

    Uvařené noky rozdělíme na servírovací talíře, přelijeme borůvkovou omáčkou a podáváme.

Komentáře k receptu