Noky krupicové

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 160 g Vejce slepičí
  • 75 g Máslo čerstvé
  • 15 g Sůl
  • 360 g Pšeničná krupice
  • 1 g Muškátový květ
  • 1200 ml Mléko polotučné
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 267 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 612 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 88.7 mg
  • Draslík 22 mg
  • Vláknina 1768.4 mg
  • Vitamín A 1768.4 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mléko uvedeme do varu, přidáme máslo a mírně osolíme. Za stálého míchání přisypáváme krupici a mícháme, dokud se těsto nepřestane lepit na stěny nádoby. Za občasného promíchání necháme těsto vychladnout.

  • 2

    Do vychladlého těsta přidáme trochu muškátového květu nebo oříšku a zapracujeme do něj postupně vejce.

  • 3

    Z hotového těsta vykrajujeme pomocí lžíce noky, vkládáme je do vařící vody a vaříme asi 3-5 minut.

  • 4

    Po uvaření vkládáme noky na chvilku do studené vody, aby ztuhly. Uchováváme je v páře.

Komentáře k receptu