Tagliatelle ze sépií s mandlemi a melounem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 15 g Mandle
  • 1 ks Citrony
  • 0.5 ks Meloun cukrový
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Pažitka
  • 4 ks Sépie
  • 1 ks Majoránka čerstvá
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 952 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 3799 mg
  • Bílkoviny 168 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 1120 mg
  • Draslík 4076 mg
  • Vláknina 4850.8 mg
  • Vitamín A 4850.8 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 90.4 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 969.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve očistíme sépie, chapadla nakrájíme nadrobno, těla na tenké proužky a vše důkladně propláchneme studenou vodou.

  • 2

    V hrnci přivedeme k varu 2litry vody s plátkem citronu a svazkem pažitky a majoránky. Po cca 5minutách odstavíme a nasypeme sépie. Po minutě slijeme, sépie přemístíme do mísy a ochutíme solí, pepřem a olejem.

  • 3

    Meloun rozkrojíme, odstraníme semínka a dužinu nakrájíme na větší čtverečky. Přidáme k vychladlým sépiím, posypeme mandlovými lupínky, najemno nasekanou petrželkou a dle chuti přidáme sůl a pepř.

  • 4

    Zakryjeme potravinářskou fólií, necháme cca 10min rozležet v chladu a podáváme.

Komentáře k receptu