Indické jehněčí na cibuli

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 5.6 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Rajčata
  • 4 ks Bobkový list
  • 1 ks Zázvor celý
  • 5 ks Kardamom
  • 8 ks Hřebíček
  • 1 ks Chilli paprička
  • 20 ks Pepř černý celý
  • 2 ks Skořice celá
  • 4 ks Kardamom černý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 1.5 kg Cibule
  • 1 kg Jehněčí maso
  • 2 polévková lžíce Kmín drcený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 613 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 167 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 63 g
  • Cholesterol 134.5 mg
  • Draslík 1041.1 mg
  • Vláknina 44881.7 mg
  • Vitamín A 44881.7 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.7 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1594.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso zbavíme nečistot a omyjeme. Následně ho naporcujeme na menší kusy. Cibuli oloupeme a najemno nasekáme. Stejně tak nasekáme i česnek, zázvor a rajčata. V kastrolu rozpálíme máslo a bobkový list na něm lehce osmahneme.

  • 2

    Veškeré suroviny smícháme dohromady a společně s masem umístíme do pánve. Přikryjeme pokličkou a necháme podusit na mírném plameni, dokud není maso měkké a dokud se neodpaří všechna voda. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu