Zelené parmice
Suroviny
- 150 g Chléb toastový
 - 800 g Parmice
 - 20 ml Olej olivový
 - 1 ks Citrony
 - 1 ks Rajčata
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Cibulka jarní
 - 1 ks Okurka salátová
 - 1 hrst Bazalka
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Oregano sušené
 - 5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 454 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 443 mg
 - Bílkoviny 47 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 159.3 mg
 - Draslík 1105.8 mg
 - Vláknina 8090.6 mg
 - Vitamín A 8090.6 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 30.5 mg
 - Vitamín E 2.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Toastový chleba zbavíme kůrky a rozmixujeme s nadrobno nakrájenou petrželkou, bazalkou a oreganem. Vznikne nám bylinková strouhanka.
 - 
                                2
Rybí filety obalíme postupně v mouce, rozšlehaném vejci a bylinkové strouhance.
 - 
                                3
Rozpálíme větší množství oleje a ryby osmažíme z obou stran. Položíme na chvíli na papírovou utěrku a osolíme.
 - 
                                4
Rajče, okurku a cibulku nakrájíme na kostičky, ochutíme solí, olejem, citronovou šťávou a nasekanou bazalkou.
 - 
                                5
Rybu rozdělíme na talíře a podáváme se zeleninovou směsí.