Kuřecí prsa s pomerančovou šťávou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Kuřecí prsa
  • 10 g Pórek
  • 30 g Kopr čerstvý
  • 70 ml Omáčka sójová
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 1 ks Paprika červená
  • 2 ks Chilli paprička zelená
  • 3 stroužek Česnek
  • 4 dl Pomerančová šťáva
  • 0.09 dl Olej slunečnicový
  • 4 dl Kokosové mléko
  • 2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 410 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 220 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 67.6 mg
  • Draslík 687.4 mg
  • Vláknina 1878.5 mg
  • Vitamín A 1878.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 82.6 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí maso umyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké nudličky, které dáme do misky. Přidáme oloupaný a prolisovaný 1 ks česneku, sójovou omáčku, vše zalijeme pomerančovou šťávou a necháme v lednici 30 minut.

  • 2

    V pánvi rozpálíme olej, vložíme připravené maso a orestujeme ho. Přimícháme oloupaný a drobně nakrájený česnek a cibuli, na tenké plátky nakrájenou červenou papriku s chilli papričkou. V restování pokračujeme ještě 3 minuty. Následně do pánve vlijeme zbylou šťávu, ve které bylo naložené maso, přilijeme kokosové mléko, na tenká kolečka nakrájený pórek. Podle vlastní chuti dochutíme kari kořením a solí. Těsně před dokončením vaření vlijeme smetanu a pánev odstavíme ze sporáku.

  • 3

    Hotové jídlo naporcujeme na talíře, ozdobíme nasekaným koprem a s vhodnou přílohou podáváme.

Komentáře k receptu