Jackfruit kari
Suroviny
- 100 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Kurkuma
 - 2 kávová lžička Garam masala
 - 3 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 1.5 kávová lžička Koriandr mletý
 - 1 kávová lžička Koriandr čerstvý
 - 2 kávová lžička Pasta česneková
 - 1 kávová lžička Pasta zázvorová
 - 4 ks Cibule
 - 4 ks Rajčata
 - 2 ks Bobkový list
 - 1 špetka Sůl
 - 1 kg Jackfruit
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 250 kcal
 - Sacharidy 154 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 56 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 8 mg
 - Draslík 770.9 mg
 - Vláknina 3878.2 mg
 - Vitamín A 3878.2 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 26.2 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jackfruit nakrájíme na malé kostky, ochutíme špetkou soli a necháme osmahnout na lžíci másla. Cibuli oloupeme a rozmělníme, dokud nezíská konzistenci jemné pasty. Rajčata omyjeme a pomocí mixéru je rozmělníme.
 - 
                                2
Na zbytku másla osmahneme cibulovou, česnekovou a zázvorovou pastu a bobkový list. Smažíme, dokud se nám vše nezbarví dohněda. Přidáme kurkumu, chilli a mletý koriandr, okamžitě do pánve vložíme kostky jackfruitu a přilijeme vodu. Přikryjeme poklicí a necháme dusit, po 10 minutách přidáme rajčatové pyré, opět přikryjeme a dusíme, dokud není vše měkké.
 - 
                                3
Poprášíme garam masalou a důkladně zamícháme. Ozdobíme čerstvým koriandrem a podáváme.