Indická kukuřičná polévka
Suroviny
- 200 ml Kukuřice
 - 200 ml Vývar zeleninový
 - 45 ml Chilli koření mleté
 - 1 kávová lžička Garam masala
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 3 ks Cibule
 - 5 ks Rajčata
 - 2 ks Mrkev kořen
 - 10 ks Fazole
 - 0.5 ks Zelí hlávkové bílé
 - 0.2 l Voda pitná
 - 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 320 kcal
 - Sacharidy 45 g
 - Tuky 129 g
 - Sodík 526 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 40 g
 - Cholesterol 12.6 mg
 - Draslík 704.5 mg
 - Vláknina 15269.7 mg
 - Vitamín A 15269.7 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 80 mg
 - Vitamín E 3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vyjma kukuřice a cibule najemno nakrájíme všechnu zeleninu. Hrnec napustíme vodou, osolíme a vaříme asi 30 minut. Následně vývar přecedíme. Na másle osmahneme nakrájenou cibuli. Posypeme moukou, ochutíme masalou, přidáme špetku soli a důkladně mícháme po dobu 4 minut.
 - 
                                2
Uvaříme kukuřici a přidáme ji k cibuli na pánvi. Na závěr zalijeme vývarem a necháme ještě 15 minut vařit. Přidáme špetku soli a můžeme podávat.