Bramborové lívance s borůvkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 10 g Droždí
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 l Kompot borůvkový
  • 0.5 l Mléko polotučné
  • 1 kg Brambory
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 0.22 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1353 kcal
  • Sacharidy 272 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 708 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 243 g
  • Cholesterol 50 mg
  • Draslík 4590.2 mg
  • Vláknina 66600 mg
  • Vitamín A 66600 mg
  • Vitamín B6 2.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 119.5 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 37.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnku do 3 lžic vlažného mléka rozdrobíme 10 g droždí, přidáme lžičku cukru a necháme vzejít kvásek.

  • 2

    Brambory oškrábeme, pečlivě omyjeme a nastrouháme. Přidáme k nim zbylé mléko, mouku, kvásek a špetku soli, vypracujeme řidší těsto a necháme ho vykynout.

  • 3

    V lívanečníku nebo v pánvi s olejem pak z vykynutého těsta smažíme po obou stranách lívance.

  • 4

    Podáváme je teplé, pomazané borůvkovým kompotem.

Komentáře k receptu