Víno z čerstvých višní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1355 kcal
 - Sacharidy 141 g
 - Tuky 2 g
 - Sodík 22 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 141 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 866.6 mg
 - Vláknina 16000 mg
 - Vitamín A 16000 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 50 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zralé višně přebereme, očistíme, omyjeme, otrháme stopky a vypeckujeme. Rozmačkáme a smícháme s rozdrcenými peckami. Odložíme a při pokojové teplotě necháme kvasit 24 hodin.
 - 
                                2
Poté prolisujeme, šťávu přecedíme, odstředíme a smícháme s cukrem rozpuštěným ve vlažné vodě. Přidáme kvasinky, přelijeme do demižonu, vložíme kvasnou trubičku a na teplém místě necháme kvasit několik dnů. K dokvašení přemístíme do chladné místnosti. Vykvašené víno necháme ještě nekolik dnů stát a gumovou hadičkou stáčíme do demižonu. Jakmile se zcela vyčistí, přelijeme do lahví, uzavřeme a uchováme na temném s studeném místě.