Italská sýrová polenta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Rajčata
  • 150 g Sýr Parmezán
  • 200 g Polenta
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Cuketa
  • 1 ks Lilek
  • 1 ks Paprika mletá sladká
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 427 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 1340 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 55 g
  • Cholesterol 25.5 mg
  • Draslík 823.4 mg
  • Vláknina 21612.2 mg
  • Vitamín A 21612.2 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.4 mg
  • Vitamín E 3.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli, lilek a cuketu nakrájíme na tenká kolečka. Papriku nakrájíme na proužky. Na pánvi rozpálíme olej a všechnu nakrájenou zeleninu spolu s prolisovaným česnekem a nadrobno nakrájenou chilli papričkou podusíme pod pokličkou cca deset minut.

  • 2

    Po deseti minutách přidáme na kostky nakrájená rajčata, sůl a pepř. Dusíme, dokud nejsou rajčata měkká.

  • 3

    V hrnci přivedeme vodu k varu, ochutíme ji solí a postupně za stálého míchání do ní vmícháváme polentu. Nepřestáváme míchat, dokud nezačne být polenta hustá. Po cca 5 minutách dáme stranou, pořádně ji opepříme a vmícháme do ní nastrouhaný či na kostky pokrájený sýr.

  • 4

    Polentu rozdělíme na talíře, na ní navršíme zeleninu a ihned podáváme.

Komentáře k receptu