Vepřový steak s broskví zapečený

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 500 g Kompot broskvový
  • 200 g Máslo čerstvé
  • 300 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 300 g Šunka dušená
  • 30 g Sůl
  • 2000 g Vepřová pečeně
  • 120 ml Olej stolní
  • 150 ml Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1007 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 86 g
  • Sodík 1313 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 210.7 mg
  • Draslík 617.8 mg
  • Vláknina 1300 mg
  • Vitamín A 1300 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.7 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou pečeni opláchneme, vykostíme a ze střední části nakrájíme plátky. Mírně je naklepeme, osolíme a potřeme olejem. Necháme chvíli odležet.

  • 2

    Plátky potom pečeme na pánvičce nebo na grilu, opečené potřeme máslem. Výpek zastříkneme vývarem a provaříme.

  • 3

    Do máslem vymazané zapékací misky vložíme opečené plátky masa, na každý položíme plátek sunky, půlku kompotované broskve a překryjmeme plátkem tvrdého sýru. Dáme do trouby zapéci.

  • 4

    Zapečené plátky vyjmeme, smícháme obě šťávy, převaříme a porce při podávání šťávou podléváme.

Komentáře k receptu