Vepřový steak na dijónský způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 50 g Hořčice
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 300 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 30 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 500 g Chřest sterilovaný
  • 2000 g Vepřová pečeně
  • 80 ml Olej stolní
  • 80 ml Sherry brandy
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 849 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 72 g
  • Sodík 1414 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 181.5 mg
  • Draslík 650.8 mg
  • Vláknina 1876 mg
  • Vitamín A 1876 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.4 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou pečeni opláchneme, ukrojíme z ní plátky, mírně je naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme olejem, zakápneme částí brandy a necháme proležet.

  • 2

    Potom plátky masa zvolna opečeme, vyjmeme a ve výpeku rozpustíme máslo. Přidáme hořčici, osmahneme a zastříkneme druhou částí brandy.

  • 3

    Nakonec na každou porci narovnáme chřest, překryjeme plátkem tvrdého sýru, podlijeme připravenou šťávou a zapečeme.

Komentáře k receptu